Συνταγές
Πολυαγαπημένα νηστίσιμα μεθυσμένα με μπύρα
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά Ζυμης
1 κιλό φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 κουτάκι μπύρα (330ml)
(435γρ) καλαμποκελαιο
2 βανιλιες
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Και μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Σιρόπι:(400 γρ) νερό
(570 γρ) ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
Επικάλυψη: ινδική καρύδα 200 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα κάνουμε την ζύμη μας την αφήνουμε στην. Άκρη να ξεκουραστεί περίπου για μισή ώρα
Έπειτα παίρνουμε περίπου 35 γραμμάρια από την ζύμη την ανοίγουμε και βάζουμε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα ( η μαρμελάδα να είναι πηχτή) ότι μαρμελάδα έχουμε εγώ έβαλα πορτοκάλι και φράουλα
αφού τελειώσουμε την διαδικασία αυτή ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 180βαθμους στο αεροθερμο για περίπου 20 με 25 λεπτά ταυτόχρονα βράζουμε το σιρόπι μας όλα τα υλικά μαζί περίπου για 5′
έπειτα τα βάζουμε στο σιρόπι όπως είν’ ζεστά για πολύ λίγο περίπου 20 δευτερόλεπτα έχουμε την καρύδα έτοιμη σ ένα πιάτο και τα βάζουμε εκεί για την επικάλυψη
*Όταν τα βγάζουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε περίπου για 5 λεπτουλια και μετά τα βάζουμε στο σιρόπι
**Μπορείτε σαν γέμιση να βάλετε λουκούμι η χαλβά!!
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.