Συνταγές
Είναι πολύ σιροπιαστά αλλά δεν σε λιγώνουν. Μεθυσμένα να τα τρως το ένα πίσω από το άλλο.
Εμένα μου αρέσουν σχεδόν όλα τα ατομικά γλυκίσματα. Για αυτό σήμερα αποφάσισα να φτιάξω μεθυσμένα σιροπιαστά που είμαι σίγουρη ότι θα τα αγαπήσεις. Περιέχουν αρκετό σιρόπι και ταιριάζουν τέλεια με την καρύδα.
Υλικά (15 κομμάτια)
Για το Σιρόπι
400 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
Λίγο χυμό λεμονιού
Για τη Ζύμη
250 ml σπορέλαιο
50 γρ άχνη ζάχαρη
150 ml λευκό κρασί
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ μπέικιν πάουντερ
Μαρμελάδα της επιλογής μας
Καρύδα
Εκτέλεση
Ξεκινώντας από το σιρόπι, βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη και το νερό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
Συνεχίζουμε με τη ζύμη. Σε ένα μπολ, διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι και το κρασί. Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το ξύσμα.
Στην πορεία, ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, ανοίγουμε 15 μικρά φύλλα με τα χέρια μας και τα γεμίζουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Τα κλείνουμε καλά και το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ: Όσο τα γλυκά μας είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Τέλος, αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες και τα περνάμε από τριμμένη καρύδα.
Έτοιμα τα μεθυσμένα μας! Καλή απόλαυση!
Δες το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!