Συνταγές
Είναι ωραία ιδέα για πάρτυ – υπέροχα ντόνατς σε μορφή κούπας για να τα γεμίζετε με ότι θέλετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την ζύμη:
150 ml χλιαρό φρεσκο γάλα,
50 ml χλιαρό νερό,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
ένα φακελάκι ξερή μαγια 8 γραμμάρια,
600 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
μια κάψουλα βανίλια,
4 κουταλιές της σούπας λάδι ελαφρύ ηλιέλαιο η σπορελαιο ότι έχετε στο Σπίτι,
λάδι ελαφρύ για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ βάζουμε το νερό το γάλα χλιαρά, την Ζάχαρη, την μαγιά, αλεύρι αλατι βανίλια ζυμώνουμε ελαφρώς στο χέρι προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας λάδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μία μαλακή ελαστική ζύμη την Σκεπάζουμε και Αφήνουμε 1 ώρα.
μετά Απο 1 ώρα απλώνουμε την ζύμη σε ελαφρώς Αλευρωμενη επιφάνεια με τον πλαστη σε φίλο πάχους ενός εκατοστού και κόβουμε με στρογγυλό κουπατ τα μισά τα Αφήνουμε όπως ειναι και στα μισά κάνουμε μια τρύπα στην μέση με ένα καπάκι από μπουκάλι η με ένα μικρό ποτήρι της τσικουδιάς για να σχηματίσουμε της κούπες
αλείφουμε με νερό τα ντονατς τα ολοστρογγυλα και κολλάμε απο πάνω τα ντονατς που ανοίξαμε την τρύπα,, τα κολλάμε καλά μεταξύ τους γιά να μην μας χωρίσουν στο τιγανιζμα τα Σκεπάζουμε και τα Αφήνουμε για αλλά 20 λεπτά να φουσκώσουν και να ανέβουν
επειδή θα φουσκώσουν και άλλο στο τιγανιζμα τούς κάνουμε μία μικρή τριπα με την μύτη του μαχαιριού και τηγανίζουμε σε καλά ζεσταμενω λάδι απο όλες της πλευρές κατεβάζουμε το μάτι στο 4 και συνεχίζουμε να τα τηγανίζουμε έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα και ψηθούν μέχρι μέσα.
Τα περνάμε απο ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και τα γεμιζουμε με Πραλινα η ότι Άλλο τραβάει η όρεξη μας μπωρουμε να βάλουμε ξυρους καρπούς διάφορα σιρόπια φρούτα και όταν ζεστάνει ο καιρός ακόμα και με μία μπάλα παγωτό
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.