Συνταγές
Δεν καταλαβαίνεις καθόλου ότι είναι νηστίσιμα – ότι πιο όμορφο σε ντονατς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gewrgitsini Kardoulini Xaxa – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι
1 κ.γ αλάτι
1κ.γ μπεικιν
1κ.γ κανέλα
3 κ.σ. ζάχαρη
3 βανίλιες
2 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Νεράκι όσο πάρει (1,5-2ποτήρια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Αφήνουμε την ζύμη στην άκρη μέχρι να διπλασιαστει
Στη συνέχεια ανοίγουμε μεγάλο στρογγυλό φύλλο και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με μια κούπα, και με ένα καπάκι κάνουμε την τρύπα στη μέση
Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 20 λεπτά
Τέλος τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις τα βγάζουμε τα τοποθετούμε κατευθείαν μέσα σε ζάχαρη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gewrgitsini Kardoulini Xaxa – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Ντονατς φούρνου – Έτσι για να γλυκάνουμε την μέρα
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Kazdagli – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
3 φλ αλεύρι,
1 φλ γαλα,
2 κσ λιωμενο βιταμ,
1 κγ λ αλατι,
1 ξηρή μαγια,
3 κσ ζαχαρη,
2 βανιλιες,
1/2 κγ κανέλα .
(φλ = κόκκινη κουπα του νες ~ 220ml)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε, η ζυμη ελαφρώς κολλάει, αφήνουμε 1 ωρίτσα
Πλαθουμε τα ντονατς και τα ψήνουμε στους 180 αερα για 20′
Τα περνάμε από λιωμένο βιταμ και τα ρίχνουμε στην ζάχαρη η σε λιωμένη σοκολάτα
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Kazdagli – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”