Συνταγές
Ντολμαδάκια γιαλαντζι για σήμερα – πεντανόστιμο και καλομαγειρεμενο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
60 αμπελοφυλλα τρυφερα
2 φλ.τσαιου ρύζι καρολίνα
2 ξέρω κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ματσάκια φρέσκο κρεμιδι ψιλοκομμένο
1 φλ. ελεολαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, 1/2ματσακι δυόσμο
1/2 ματσάκι άνηθο
1 λεμόνι
1ντοματα
Αλάτι και φρέσκο κομενο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βάζω το ρύζι σε ένα μπολ με ζεστό νερό για μια ώρα, μετά το ξεπλύνω και βάζω το λεμόνι τα ανακατοβω καλά.. Μετά βάζω το τιγανι στη φωτιά και τσιγάρισω τα κρεμιδια όταν έχουν γίνει προσθέτω την ντομάτα και το ρύζι τα αφήνουμε λίγα λεπτά μετά βαζω 2 ποτήρια νερό και αφηνω 7-8″μεχρη να ρουφάει το νερό προσφέρω τα μυρωδικά αλάτι πιπέρι ..
Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζω λίγα λεπτά τα αμπελωφυλλα και μετά το βγάζουμε και το βάζουμε σε κρύο νερό το στραγγιζω και περνώ ένα ένα τα φύλλα βάζοντας γεμίσει μέσα τύλιγμα καλά και τα ραδιαζω κοντά μεταξύ τους στο τέλος ρίχνουμε λίγο ελεολαδο βάζω ένα πιάτο από επάνω ρίχνουμε νερό ίσα ίσα να καλύπτει τα ντολμαδάκια το βάζω για βράσιμο σε συγανη φωτιά για 35 ”
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.