Συνταγές
Πολύ ωραία αγαπημένα και πεντανόστιμα ντολμαδάκια γιαλαντζί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eirini Kamparoudi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα συνόδευουμε με τυροκαυτερή σε ένα μπολάκι, με σαλάτα ντομάτα και ψωμάκι φυσικά.
Αρχικά ζεματιζουμε τα αμπελόφυλλα και τα βαζουμε σε ένα στραγγιστηρι να φεύγουν τα νερά τους.
Σε ένα τηγάνι βαζουμε λίγο ηλιέλαιο και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σοταρετε.
Έπειτα αφού μας καραμελωσε το κρεμμύδι πρόσθεσα νερό, αλάτι, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο και κλεινουμε με το καπάκι και άφηνουμε να σιγοβραζει.
Στην συνέχεια αφού άφησουμε την γεύση τους τα μυρωδικά μου και τα μπαχαρικά, πρόσθετουμε το ρύζι μου αφού το πλυνουμε πρώτα και 1 κύβο κνορ λαχανικών και το άφηνουμε μέχρι να γίνει σχετικά. Δεν εχουμε την φωτιά πολύ χαμηλά, έτσι ώστε να κρατάει λίγο το ρύζι μου.
Τέλος κάτω στην κατσαρόλα βαζουμε πρώτα μία στρώση φύλα, τύλιγουμε τα σαρμαδακια μου και αφού τελείωσουμε τους βαζουμε απο επάνω λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι, 3 μικρά πιατακια και πρόσθεσουμε νερό και το άφηνουμε να σιγοβραζει.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για ντολμαδάκια γιαλαντζίσου ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eirini Kamparoudi- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”