Συνταγές
Νοστιμότατο τυρόψωμο στην φόρμα του κέικ – εύκολο και αφράτο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
1 φακ μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ.γ αλατι
3 φλιτζάνια αλέυρι
1 φλ καφέ ελαιόλαδο
300 γρ φετα +100 γρ ανθοτυρο
Λίγο ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε ένα λεκανακι βάζουμε το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατέυω καλά και αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέτουμε το λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι το αλάτι και μισό κ.γ ρίγανη ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.Μετα χωρίζω την ζύμη σε 2 κομμάτια. Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι το ανοίγουμε βάζουμε φέτα μέσα το κλείνουμε σε ρόλο .Κανουμε ρόλο και το άλλο ζυμάρι και μετα τα ενώσουμε σε κοτσίδα.
Το βάζουμε στην φόρμα του κέικ που την έχω λαδώσει ελαφρώς αλείφουμε με λιγο
ελαιόλαδο που έχουμε ανακατέψει με λίγο πάπρικα γλυκιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για απίθανες τυροκροκέτες – τραγανές απ έξω και μαλακές από μέσα.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ γκούντα η μιξ κίτρινων τυριών
3 κσ παρμεζάνα
2 αυγά
3 κ σ αλεύρι που φουσκώνει
μισό κ γ μπεικιν
Πιπέρι δυόσμο ξερό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και με το χέρι τα ζυμωνουμε λίγο να ενσωματωθούν καλά τα υλικά σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε ψυγείο για 30 λεπτά
Πλάθουμε μπαλιτσες και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά δεν τα ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ αν κολλάνε στα χέρια όταν τα πλάθουμε βάζουμε λίγο λάδι η λίγο νεράκι στην παλάμη μας δεν απλώνουν στο τηγάνι
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.