Συνταγές
Νοστιμότατη μακαρονοσαλάτα γιορτινή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κοραλακι μικρό βρασμένο κρυο
1πιπερια πράσινη ψιλοκομμένη
4-5 ντοματινια ψιλοκομμένα
3 λουκανικάκια Φραγκφούρτης βρασμένα ψιλοκομμένα
3 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
4 φέτες γκουντα ψιλοκομμένες
100 γρ φετα σπασμένη με το πιρούνι
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με 200 γρ μαγιονέζα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια λεκανιτσα βαζουμε ολα τα υλικα μαζι και τα ανακατευω να ομογενοποιηθούν στρωνουμε μεβρανη σε μια φόρμα βάζουμε μέσα το μείγμα και το πατάμε καλά να μην έχει κενά.Κλεινω με μεμβρανη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Μετά ανοίγουμε την μεβρανη αναποδογυριζω σε πιατέλα και στολιζουμε με μαρούλι ντοματινια αλαντικα και τυρί γκούντα και μαιντανο
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για υπέροχο σουφλέ που σου ανοίγει την όρεξη
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Kaloti– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ψωμί του τοστ
10 φέτες ζαμπόν
10 φέτες γαλοπούλα
Τυριά διαφορά τριμμένα
Γκούντα ρεγατο μοτσαρέλα
Βιταμμ
1 μισή λίτρο γάλα
4 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση βάζετε και 200 γ γιαούρτι
Βούτυρονουμε το πυρέξ
Στρώνουμε τις φέτες του τοστ που τα έχουμε αλείψει με βιταμμ
Ρίχνουμε λίγα από τα τυριά τα αλλαντικά μας στρώνουμε και τη δεύτερη στρώση το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά να αφήνουμε όμως περιθώριο δύο δάκτυλα γιατί φουσκώνει στο ψήσιμο
Τέλος ρίχνουμε το γάλα με τα αυγά κτυπημένα λίγο τυρί από πάνω και ψήνουμε στους 180 για μια ώρα
Για να έχει ωραίο αποτέλεσμα το φτιάχνουμε μια μέρα πριν και το αφήνουμε ψυγείο για να ρουφιξει καλά το γάλα
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Kaloti– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.