Συνταγές
Νοστιμιές – μοσχοράκι κοκκινιστό με πιλάφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας, το βάζουμε στη χύτρα κι αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι, περιμένουμε να φύγουν τα υγρά του, ρίχνουμε περίπου 1 φλυτζ καφέ ελαιόλαδο και σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε 1 κούπα ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη, 2 κ.σ πελτέ ντομάτας, 2 φύλλα δάφνης, λίγο σκόρδο σε σκόνη, 1 ξύλο κανέλας, μπαχάρι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, λίγη νοστιμιά Maggie, ελάχιστο αλάτι, 2 κούπες νερό
κλείνω τη χύτρα και βράζω σε χαμηλή φωτιά περίπου μισή ώρα. Όταν ανοίξω τη χύτρα ξαναβράζουμε αν έχει ζουμάκι μέχρι να πήξει η σάλτσα.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΆΦΙ:
1 κούπα ρύζι μακρύκοκο ή Καρολίνα
2 και 1/2 κούπες νερό
νοστιμιά Maggie ή 1 κύβο βοδινού
Λίγο αλατάκι, πιπέρι μαύρο, κουρκουμά
ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνω το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το ρύζι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό.
Μετά σκεπάζουμε το ρύζι αφού το βάλουμε στην άκρη με μια πετσέτα και το καπάκι και αφήνουμε περίπου ένα μισάωρο να τραβήξει τα υγρά η πετσέτα και να γίνει σπυρωτό.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.