Γλυκα
Συνταγή για παραδοσιακό νηστίσιμο σιμιγδαλένιο χαλβά χωρίς λάδι και χωρίς ζάχαρη
Χρειαζόμαστε συνταγές χωρίς ζάχαρη, χωρίς λάδι . Το σπίτι σας θα γεμίσει αρώματα!! Φαίνεται πολύ νόστιμο χωρίς να έχεις το άγχος των θερμίδων και τις ενοχές.. Τωρα με την νηστεια ειναι οτι πρεπει για να δοκιμάσεις να φτιάξεις νηστίσιμο σιμιγδαλένιο χαλβά
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
-825 γρ. νερό
-825 γρ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
-40 γρ. στέβια σε υγρή μορφή slim line ΖΩΓΡΑΦΟΣ
-250 γρ. χονδρό σιμιγδάλι
-κανέλα
-αμύγδαλο φιλέ ψημένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το νερό σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού.
Aδειάζουμε την στέβια στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας έως ότου το μίγμα να πήξει.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα για κέικ.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 3 ώρες το λιγότερο.
Κατόπιν αδειάζουμε το γλυκό ανάποδα σε ένα πιάτο.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και αμύγδαλο φιλέ.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για ” νηστίσιμο σιμιγδαλένιο χαλβά” και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis