Συνταγές
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με γλάσο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
Για το κέικ:
11/2κουπα αλεύρι γοχ
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική η μισή κούπα στέβια κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:2
3 κουτ. σ. κακάο σε σκόνη
1/2κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. σόδα
5 κουτ. σ. Σπορέλαιο
1 κουτ. σ. λευκό ξύδι
1κουτ. γλ. υγρή βανίλια
1 κούπα κρύο νερό
Για το γλάσο:
170 γραμ. σοκολάτα dark κανονική η με Στέβια
1 κουτ. σ. σπορέλαιο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά μέσα σε μπολ.
Κάνουμε 3 λακκούβες μια μεγάλη στην μέση, και 2 μικρότερες στις άκρες.
Βάζουμε στην μεγάλη λακκούβα το λάδι, και στις 2 μικρότερες αντίστοιχα το ξύδι, και την βανίλια.
Ρίχνουμε το νερό, και ανακατεύομε με φουέ μέχρι να έχουμε τον χυλό του κέικ.
Μεταφέρουμε σε φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην χαμηλή σχάρα, τους 180 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις για 35 λεπτά.
Ιδανικά ψήνουμε μέσα σε μπαιν Μαρί.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στην φόρμα και επάνω σε σχάρα.
Ετοιμάζουμε το γλάσο λιώνοντας την σοκολάτα μέσα σε μπέν μαρί με 1 κουτ. σ. σπορέλαιο.
Ξεφορμάρουμε το κρύο κέικ, και καλύπτουμε με το γλάσο.
Με τα υπολείμματα της σοκολάτας, και μια μαρίζ κάνουμε κύκλους στη επιφάνεια του κέικ (ρίχνουμε από ψηλά) και φτιάχνουμε ανάγλυφα σχέδια στην σοκολάτα.
Αν θέλουμε, φτιάχνουμε το κέικ μέσα σε αντικολλητικό ταψί, και ψήνουμε κατευθείαν.
Εμείς ξεφορμάραμε, και γλασάραμε, μέσα σε ταπερ, γιατί πάμε το κέικ δώρο, σε φίλους.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!