Συνταγές
Νηστίσιμο κέικ μήλου με γλάσο πορτοκαλιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα νιφάδες βρώμης
¾ κούπας ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)
1/3 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές σούπας ξύδι
¾ κούπας σπορέλαιο
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια κανέλας
1 κουταλιά σούπας baking powder
1 κουταλάκι σόδα
1 γεμάτη κούπα και 2/3 της κούπας νερό
1/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 μεγάλο μήλο τριμμένο
Για το γλάσο
Χυμό από ½ πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κούπα Ζάχαρη άχνη ή και περισσότερη αν χρειαστεί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα στερεά υλικά. Σε ένα άλλο βαθύ μπολ αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά, το τριμμένο μήλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών υλικών στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι για να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.Αλείφουμε μια μεγάλη φόρμα του κέικ, διαμέτρου 26-28 εκ. περίπου, με σπορέλαιο, χρησιμοποιώντας πινέλο σιλικόνης και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη του κέικ.
Ψήνουμε το Κέικ στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο .
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσο, αναμιγνύοντας τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, προσέχοντας τις αναλογίες των υλικών έτσι ώστε το γλάσο .Όταν το γλάσο είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στην επιφάνεια του κέικ, με ένα κουτάλι .
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.