Συνταγές
Νηστίσιμη ζουμερή Γαλατόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Βασω Ριζου Δημητρης Σταχτος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
2 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 κούπες ζάχαρη
200 γρ. σιμιγδάλι
2 βανίλιες
2 κ. σ. βούτυρο τύπου ( φαστ)
Για τα φύλλα
600 γρ. αλεύρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
4 κ. σ. ξίδι
1 κ. γ. αλάτι
1 κ. γ. ζάχαρη
1 ποτήρι χλιαρό νερό ,ίσως λίγο περισσότερο
Να γίνει μια ωραία ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια.
Προαιρετικά καρύδια τριμμένα
Και κανέλα για τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα φύλλα
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στην μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, την ζάχαρη, και ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκούραστη και πλάθουμε τα φύλλα μας.
Στρώνουμε ένα ένα φύλλο και λαδώνουμε , ανάμεσα στα φύλλα αν θέλουμε βάζουμε τριμμένο καρύδι και κανέλα.
Όταν στρώσουμε τα 6 φύλλα ρίχνουμε την κρέμα, σκεπάζουμε με τα άλλα δυο.
Αν θέλουμε κάνουμε κόθρο η τα τραβούμε όλα στο κέντρο στρωμένα τα φύλλα
Ψήνουμε την πίτα για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει πολύ ωραία στους 180c βαθμούς.
Για την κρέμα
Σε ένα σκεύος βάζουμε όλα τα ΥΛΙΚΑ μαζί, το βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε στην άκρη έως ότου ανοίξουμε τα φύλλα για την πίτα μας.
Ανοίγουμε 6 φύλλα κ ρίχνουμε την κρεμούλα μας.
Ρίχνουμε λίγο βούτυρο από πάνω διπλώνουμε τα φύλλα στις άκρες κι έτοιμη για τον φούρνο!
Η Συνταγή είναι της κ. Βασω Ριζου Δημητρης Σταχτος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.