Συνταγές
Πολύ νόστιμα, τρελαινόμαστε γι αυτό το μεζεδάκι – νηστίσιμα πισία με πατάτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
500γρ γρ αλεύρι γοχ
2κ.γ.ξερο μαγιά
2 κ.σ.λαδι
Λίγες σταγόνες ξύδι
1/2 κουτάλι Αλάτι
Μία πρέζα ζάχαρη
1 φιλτζανι χλιαρό νερό
Και λίγο ακόμα αλεύρι για το άνοιγμα του φύλο
Για γεμισμα
5 πάτα βρασμένα
1 πιπεριά ψιλοκομμένο
1 κουτάλι κόκκινο πιπέρι
1 κουτάλι ριγανι
2 κουτάλι ελεολαδο
Αλάτι
Και μπόλικο λάδι για τιγανισμα..
Εκτέλεση
Πρώτα ετοίμασουμε την ζύμη βάζυμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ τα ζυμώνουμε καλά και μετά το αφήνουμε για να φουσκοσει
το σκεπάζουμε για μια ώρα, συνεχίζουμε με την γέμιση καθαρίζουμε της πατάτες τα βράζουμε καλά σε νερό και αλάτι
τα στραγγιζουμε μετά το φτιάχνουμε πουρε ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά
Συνεχίζουμε με την ζύμη να ανοίγουμε σε φύλλα και το κόβουμε με την φόρμα
γέμισμα και στο τέλος τα τιγανισουμε μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε ..
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Πουρέκια με αναρή και πισίες μικρές σαν δάκτυλα..
Τα θέλεις όλα !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
Η ζύμη είναι η ίδια και για τα δύο
Για την ζύμη
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
1 ποτ σπορέλαιο
1 πρεσα αλάτι
2,1/4 ποτ. νερό(τόσο έβαλα εγώ)
Ρυζιαζουμε,ζυμώνουμε βαζουμε μεμβράνη ή την βαζουμε σε ένα σακουλάκι κλειστή για 30 λεπτά.
Πουρέκια
1 κιλό αναρή(μυζήθρα)
5-6κ σ ζάχαρη (όσο γλυκά τα θέλουμε)
1,1/2-2 κ.γ. κανέλα
1/3 ποτ. ανθόνερο
Τα ανακατεύουμε καλά
ζάχαρη άχνη για μετά το τηγάνισμα
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο (νούμερο 4 στην μηχανή φύλλου).Βάζουμε μια κ σ. γεμιση.Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, στραγγίζουμε και βαζουμε στην πιατέλα. Τελος ρίχνουμε όση ζάχαρη άχνη θέλουμε.
Πισίες:
Ανοίγουμε φύλλο μακρόστενο Ανοίγουμε με το πινέλο ελαιόλαδο, Βάζουμε λίγη ζάχαρη, κανέλα και αμύγδαλα (αν θέλουμε) ή ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλα αφού τα τηγανίσουμε.
Τις κανουμε όσο μεγάλες θέλουμε. Διπλώνουμε το 1/3 του φύλλου από αριστερά και μετά από δεξιά. Πιεζουμε στις ακριες με πιρούνι.
Αν θέλουμε τις σερβίρουμε με μέλι ή τις σιροπιάζουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”