Συνταγές
Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε – Νηστίσιμα γιουβαρλάκια με γαρίδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε μάθει να τα φτιάξουμε μόνο με κρέας, δοκίμαστε και με γαρίδες και θα με θυμηθείτε, νοστιμότατο φαγητό
Χτυπάμε στο μούλτι της 500 γρ γαρίδες φρέσκιες ή από κατάψυξη και τον βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 3 κρεμμύδιακια ψιλοκομμένα , 1 μικρό φλιτζάνι ρύζι μισό βρασμένο , 3 φέτες άσπρο ψωμί μουλιάζμενο , μάραθο, άνηθο ψιλοκομμένο, πιπέρι , αλάτι, ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού 1 κουταλιά κουρκουμά.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια, σε μπαλάκια, 20-30 γρ τα περνάμε από αλεύρι.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με ένα ζωμό λαχανικών, ή ζουμί γαρίδας(εγώ έφτιαξα με τα κεφάλαια και τα κέλυφος από της φρέσκιες γαρίδες)
ροσθέτουμε 2 καρότα, 2 κλωνάρια σελινό 2 πατάτες μέτρια σε μικρά κομμάτια , λίγο άνηθο και μάραθο.
Βάζουμε τα γιουβαρλάκια και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Επειδή στους δικούς μου αρέσει να είναι πυκνό ή σούπιτσα
βάζουμε στο μούλτι λίγα από τα λαχανικά, πολτοποιούμε και το βάζουμε στη κατσαρόλα να δέσει το ζουμί, αφήνουμε 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε μπόλικο λεμόνι.
Έγινε μία σούπα νοστιμότατη, Σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι, λίγο φρέσκο άνηθο, βασιλικό μάραθο ψιλοκομμένο, φρέσκο ελαιόλαδο και πιπέρι τριμμένο.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.