Συνταγές
ΜΩΣΑΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ & ΒΟΥΤΥΡΟ – Το γλυκό των παιδικών μας χρόνων ανεκτίμητη αξία καλή απόλαυση
Υπέροχος σε γεύση και ελαφρύς κορμός μωσαικό!
Η συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κουβερτούρες των 100 γρ. η κάθε μία με κακάο 72%, 150 γρ. κρέμα γάλακτος, 1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης , και λίγο γάλα για τα μπισκότα αν τα θέλουμε πιο μαλακά.
Εκτέλεση
Στην χλιαρή κρέμα γάλακτος ρίχνουμε την κουβερτούρα και κάνουμε μια απλή ΓΚΑΝΑΖ.
Αφού κρυώσει ελαφρά τρίβουμε σε χονδρά κομμάτια τα μπισκότα (αν θέλουμε τα βουτάμε σε γάλα )
Αφήνουμε λίγα λεπτά να στάξει ελαφρά. Τυλίγουμε σε ρόλο ή μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε φόρμα για κορμό και παγώνουμε το γλύκισμα.
Η συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Νόστιμο λαχταριστό και με ωραία παρουσίαση τιραμισού χωρίς αυγά!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
36 μπισκότα σαβουαγιάρ
300ml. στιγμιαίο καφέ ή espresso (σε θερμοκρασία δωματίου)
10ml. λικέρ
500γρ.τυρί κρέμα(έβαλα μασκαρπονέ)
600ml. κρέμα γάλακτος
150γρ. άχνη ζάχαρη
1κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια
κακάο κοσκινισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με ζάχαρη και βανίλια 3-4 λεπτά να αφρατέψει. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ανακατεύουμε με το μίγμα τυρί κρέμα να ενωθούν. Στο μπολ με τον καφέ ρίχνουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.
Βουτάμε στον καφέ τα σαβαγιάρ ένα -ένα για 2 δευτερόλεπτα και στρώνουμε σε ένα ταψάκι(έστρωσα 18 μπισκότα κάτω) έπειτα τη μισή κρέμα ξανά σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στο καφέ και από πάνω κρέμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο 3ωρες και πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”