Συνταγές
Mυζηθροανηθόπιτες που τις απολαμβάνουν όλοι!
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Όλα στο μούλτι. Χτυπάμε.
-1 κομμάτι ανθότυρο ή μυζήθρα γλυκιά γύρω στα 80 γρ.
-1 αυγουλάκι
-μισό στραγγιστό γιαούρτι
-λίγο αλατοπίπερο
-1 κτσ. λευκό ξύδι
-1 κτσ. ελαιόλαδο
-αλεύρι γοχ. όσο να γίνει ένας παχύς χυλός ( να μη πέφτει εύκολα από το κουτάλι)
-2 κτσ. άνηθο
-1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε κουταλιές και τίς ρίχνουμε μέσα σε ζεστό ελαιόλαδο, δύο τρεις μόνο κάθε φορά. Τίς βοηθάμε λίγο με το δάκτυλο μας να ανοίξει μέσα στο λάδι ( προσοχή να μην καούμε).
Γυρίζουμε 2-3 φορές με την βοήθεια της σπάτουλας και 1 πηρούνι.
Τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί από κάτω.
Σερβίρουμε με λίγο τριμα μυζήθρα από πάνω και μέλι.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΚΕΠΑΣΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ..!!
Η συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Για το ζυμαράκι μου που πραγματικά είναι μαγικό:
ΥΛΙΚΑ
-1 κτσ. καλά γεμάτη μαγιά ή δύο φακελάκια
-1 κούπα χλιαρό νερό
-1/2 κούπα λιωμένο βιτάμ
-1 κτσ. ζάχαρη
-1 κτγ. αλάτι
-3,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις..!!Η μισό μισό με φαρίνα..!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα υλικά μαζί ξεκινώντας από την μαγιά και όπως γράφω τα υλικά..!!Φτιάξτε το ζυμαράκι και αφήστε το για 20 λεπτά σκεπασμένο..!!
Πάρτε αρκετή ζύμη στα χέρια σας σαν ένα μανταρίνι και ανοίξτε μια λεπτή μακρόστενη πίτα η και στρογγυλή, γεμίστε ξεκινώντας πρώτα με μπόλικο τυρί και βάλτε ότι αλλαντικά θέλετε εσείς!! Μπέικον σαλάμι αέρος και ντομάτα του δίνει ξεχωριστή γεύση..!!
Σκεπάστε με μια άλλη πίτα πιο μικρότερη από πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς να αλείφεται με αυγό στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν!!!
Η συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.