Συνταγές
Χιλιονόστιμη διατροφική επιλογή φαγητού – Μπριζόλες λαιμού με σάλτσα μανιταριών και Bratkartoffeln…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
3 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και επιπλέον σκόνη σκόρδου
200 γρ. μανιτάρια μικρά
Πιπεριές διάφορα χρώματα σε μπαστουνάκια
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
150 ml κόκκινο η λευκό κρασί
Μισή κούπα κρέμα γάλακτος μαγειρικής
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πράσινη πιπεριά καυτερή
Λίγο Μπούκοβο (chilli)
Εστρακον
Ρίγανη
Δάφνη
Πάπρικα γλυκιά
Χυμό λεμονιού
1 γεμάτη κ.σ μαύρη ζάχαρη
1 γεμάτη κ.σ Bisto η 1 κοφτή κ.σ κορν φλαουρ
Δεντρολίβανο φρέσκο
10-15 πατατούλες μικρές με τη φλούδα τους
2 κ.σ Φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση :
Πλένουμε και στεγνώνουν με χαρτί κουζίνας τις μπριζόλες. Τις ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, ρίγανη, πάπρικα, σκόνη σκόρδου, το εστρακον, τα φύλλα δάφνης, την καυτερή πράσινη πιπεριά και ένα κομματάκι λεμόνι. Ρίχνουμε σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι 2 κ.σ λάδι και ψήνουμε τις μπριζόλες 6′-7′ από κάθε πλευρά στην αρχή σε δυνατή φωτιά και κατόπιν χαμηλώνουμε. Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο ταψάκι πάνω σε χαρτι ψησίματος. Τις ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τις κρατάμε στο φούρνο μέχρι να τις ψήσουμε στο γκριλ αέρα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι που ψήσαμε τις μπριζόλες, 3 κ.σ λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να απορροφήσουν τα πολλά υγρά. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τη μουστάρδα, τη μαύρη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Προσθέτουμε τώρα 1/2 κούπα ζεστό νερό με 1 κ.σ Bisto η κόρν φλαουρ. Ανακατεύουμε καλα, η σάλτσα θα αρχίσει να πήζει. Αν πήξει πολύ την αραιώνετε με λίγο ζεστό νερό.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε 1′-2′ λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.
Για τις πατατούλες: τις βράζουμε al dente αφού τις πλένουμε καλά. Τις στραγγίζουμε, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε με το βούτυρο και 1 κ.σ ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι να σοταρίσουν. Τις ρίχνουμε πάπρικα γλυκιά, αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να ροδίσουν. Στο τέλος τις αρωματίζουμε με φρέσκο δεντρολίβανο.
Ανάβουμε το γκριλ αέρα και ψήνουμε στους 180’C βαθμούς τις μπριζόλες για 10′ λεπτά περίπου η μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Δεν πρέπει να παραψηθούν.
Κόβουμε τις μπριζόλες σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε ζεστές πάνω σε Baby ρόκα περιχυμένες με τη σάλτσα μανιταριών, πασπαλίζοντας με χοντροκομμένο πιπέρι και δεντρολίβανο.
Επειδή μία δεν είναι ποτέ αρκετή, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και άλλες νόστιμες συνταγές με “Μπριζόλες”.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”