Συνταγές
Μπριάμ σήμερα με φρέσκα λαχανικά γεμάτο χρώμα και γέυση – Καλοκαιρινός ζωγραφικός πίνακας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα
Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
2 ντομάτες τετριμμένες
1 κ.σ Πελτέ
Αλάτι πιπέρι πάπρικα λαδι
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριγαρίζουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσει προσθέτουμε τις πιπεριές να τσιγαριστούν ελαφρια τις ντομάτες τον Πελτέ Αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο νερό και σιγοβράζουμε να πήξει η σάλτσα.Λιγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τον βασιλικό.
Για το Μπριάμ
3 πατατες σε ροδελες
3 κολοκυθάκια σε ροδέλες
3 μελιτζάνες σε ροδέλες
3 ντομάτες σε ροδέλες
Αλάτι πιπέρι λάδι λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψάκι βάζουμε στην σάλτσα και από επάνω τοποθετουμε εναλλάξ τις ροδέλες με τα λαχανικά! Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό λάδι μισό φλ περίπου και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό.
Κλεινουμε το ταψάκι με λαδόκολλα και από επάνω με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς 1 ώρα.Μετα ξεσκέπαζουμε και αφήνουμε ακόμα 10 λεπτά περίπου να πάρει ωραίο χρώμα
Συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”