Συνταγές
Μπριάμ όνειρο!!! Το πιο υπέροχο καλοκαιρινό νόστιμοτατο φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Vasilis Lytras – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-3 μεγάλες πατάτες
-3 μεγάλα καρότα
-3 μελιτζάνες
-3 κολοκύθια
-3 πιπεριές πράσινες κέρατο
-3 πιπεριές Φλωρίνης
-2 κρεμμύδια
-2 ντομάτες φρέσκιες
-αλάτι
-πιπέρι
-ελαιόλαδο
-1 κτσ. πελτέ ντομάτας
-1 κουτί μεγάλο πουμαρό
-θυμάρι
-ρίγανη
-ζάχαρη
-μερικά φύλλα βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
* Το κρεμμύδι και τις πιπεριές μόνο τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες! Σε ένα λεκανάκι τρίβουμε τις ντομάτες, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, το πουμαρό, 1 ποτήρι νερό εμφιαλωμένο, το ελαιόλαδο, όλα τα μπαχαρικά και τα περιχύνουμε πάνω από τα λαχανικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις για περίπου 1,5 ώρα! Σερβίρεται με τριμμένη φέτα.
Η συνταγή είναι από Vasilis Lytras – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Ίσως το καλύτερο γλυκό σταφύλι σουλτανίνα.
Η συνταγή είναι από Αθηνά σεφεριδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα
-1/2 κιλό ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα πλένουμε τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, τα αφήνουμε μετά υγρά του, ύστερα βάζουμε την ζάχαρη, τα βράζουμε για λίγο και ύστερα αφού κρυώσουν τα ξαναβάζουμε να βράσουν.
Από πάνω αν βγάλει αφρό τον βγάζουμε.
Υστερα συνεχίζουμε σε σιγανή φωτιά και προς το τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού, την αρμπαρόριζα και το αφήνουμε μέχρι να δέσει.
Μπορείτε και την άλλη μέρα να το δέσετε.
Αφού είναι έτοιμο το βάζουμε σε βάζα αποστειρωμένα ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Η συνταγή είναι από Αθηνά σεφεριδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.