Συνταγές
Ένα νοστιμότατο μπριάμ που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο για την υπέροχη γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
2 κολοκύθια κομμένα
2 καρότα κομμένα
2 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες με μαχαίρι κουζίνας (σαν φρούτο) και κομμένες
8 ντοματάκια ολόκληρα
2 κρεμμύδια ξερά γλυκά χοντροκομμένα
1 πιπεριά φλωρίνης κάπως μεγάλη η 2 μικρές
1 κουτ. σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε μισή κούπα ζεστό νερό
1 κουτ. γλ. κοφτό αλάτι
Πιπέρι
2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
2 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια
2 πρέζες δυόσμο ξερό ( ελάχιστο)
2 πρέζες πάπρικα γλυκιά
100ml ελαιόλαδο
Αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς κελσίου.
Προσαρμόζουμε μόνο την χαμηλή σχάρα στον φούρνο, την άλλη την βγάζουμε έξω.
Σε ευρύχωρο αντικολλητικό ταψί, ρίχνουμε σε μία στρώση, στον πάτο του ταψιού, τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τις πιπεριές, και τα καρότα.
Μετα τις ντομάτες σε μια στρώση επίσης, και τέλος τα κολοκύθια, και τα ντοματάκια.
Αλατίζουμε, τρίβουμε πιπέρι, ρίχνουμε τον διαλυμένο πελτέ, και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Κουνάμε το ταψί με το μπριάμ για να ανακατέψουμε.
Πασπαλίζουμε με τον ξερό δυόσμο, και την πάπρικα.
Σκορπάμε στην επιφάνεια την ρίγανη και το θυμάρι.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας να κλείσουμε καλά τα χείλια του ταψιού γύρω – γύρω.
Ψήνουμε με σκεπασμένο το ταψί, στην χαμηλή σχάρα του φούρνου για μισή ωρα, και άλλη μισή ωρα με ξέσκεπο ταψί, στην μεσαία σχάρα, η μέχρι να δέσει η σάλτσα.
(προσαρμόζουμε την σχάρα που έχουμε αφήσει έξω)
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!