Συνταγές
Μπουκιά και συχώριο – σπανακόπιτα αγαπημένη και σε ποιον δεν αρέσει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕ ΜΊΑ ΛΕΚΆΝΗ ΡΊΧΝΟΥΜΕ 600 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ ΜΆΝΝΑ ΚΕΡΑΜΆΡΗ…. ΚΆΝΩ ΛΑΚΟΥΒΊΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΩ… ΤΡΕΙΣ ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΞΊΔΙ 1 ΚΟΦΤΌ ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΣΌΔΑ 1 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΑΛΆΤΙ… ΠΡΟΣΘΈΤΩ ΧΛΙΑΡΌ ΝΕΡΆΚΙ ΌΣΟ ΠΆΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΈΝΑ ΕΎΠΛΑΣΤΟ ΖΥΜΑΡΆΚΙ ΜΑΛΑΚΌ ΊΣΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΆΕΙ ΑΠΌ ΤΟ ΧΈΡΙ… ΑΦΉΝΩ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΊ ΓΙΑ ΜΙΣΉ ΏΡΑ
ΜΟΙΡΆΖΩ ΤΟ ΖΥΜΆΡΙ ΣΕ ΔΎΟ ΜΈΡΗ ΤΟ ΈΝΑ ΛΊΓΟ ΠΙΟ ΜΕΓΆΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΆΤΩ…
ΤΟ ΑΝΟΊΓΩ ΌΣΟ ΠΙΟ ΛΕΠΤΌ ΜΠΟΡΏ, ΜΕ ΈΝΑ ΠΙΝΈΛΟ ΤΟ ΑΛΕΊΦΩ ΜΕ ΒΟΎΤΥΡΟ ΚΑΙ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΈΝΟ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ, ΚΑΙ ΣΗΚΏΝΩ ΑΠΌ ΚΆΤΩ ΔΙΠΛΏΝΩ ΜΈΧΡΙ ΤΗ ΜΈΣΗ ΛΑΔΏΝΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΊΖΩ ΑΠΌ ΠΆΝΩ ΝΑ ΣΚΕΠΆΣΕΙ, ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΤΑ ΠΛΆΓΙΑ ΦΈΡΝΩ ΤΟ ΜΙΣΌ ΣΤΗ ΜΈΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΌΛΟΙΠΟ ΑΠΌ ΠΆΝΩ ΤΟ ΒΆΖΩ ΣΕ ΈΝΑ ΠΙΆΤΟ ΤΟ ΚΑΛΎΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΜΒΡΆΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΉΝΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ ΓΙΑ 30 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΆ… ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΟ ΊΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΎΟ ΦΎΛΑ.
ΓΕΜΊΣΗ
ΨΙΛΟΚΌΒΟΥΜΕ 1 KG ΣΠΑΝΆΚΙ ΑΦΟΎ ΤΑ ΈΧΟΥΜΕ ΠΛΎΝΕΙ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΤΟ ΑΛΑΤΊΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΤΡΊΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΏΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΊΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΆΖΕΙΣ ΤΑ ΥΓΡΆ ΤΟΥ…. ΤΟ ΣΤΊΒΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΈΡΙ, ΤΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΈΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ 1 ΦΛΙΤΖΑΝΆΚΙ ΠΕΡΊΠΟΥ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ 5-6 ΚΡΕΜΜΥΔΆΚΙΑ ΠΡΆΣΙΝΑ ΜΙΣΌ ΜΑΤΣΆΚΙ ΆΝΗΘΟ 300GR ΦΈΤΑ ΤΡΙΜΜΈΝΗ ΜΕ ΤΟ ΧΈΡΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΈΝΑ ΈΩΣ ΔΎΟ ΑΥΓΆ… (ΑΥΤΉ ΤΗ ΦΟΡΆ ΔΕΝ ΈΒΑΛΑ ΑΥΓΌ) ΚΑΙ ΈΓΙΝΕ ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ ΩΡΑΊΑ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΈΤΑΙ ΚΑΘΌΛΟΥ
ΠΑΊΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΈΝΑ ΦΎΛΛΟ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΤΟ ΑΝΟΊΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΛΏΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΑΜΑΡΊΝΑ… ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΟΜΟΙΌΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΑΝΟΊΓΟΥΜΕ ΤΟ ΠΆΝΩ ΦΎΛΛΟ… ΣΚΕΠΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΊΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΊΝΟΥΜΕ ΓΎΡΩ-ΓΎΡΩ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ…. ΛΑΔΏΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΡΈΧΟΥΜΕ ΜΕ ΛΊΓΟ ΝΕΡΆΚΙ… ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΎΣ ΣΤΟΝ ΑΈΡΑ… ΓΙΑ 50 ΜΕ 60 ΛΕΠΤΆ ΠΕΡΊΠΟΥ
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.