Συνταγές
Ο τέλειος μεζές με φρυγανισμένο ψωμάκι – μπουγιουρντί στα πήλινα με φέτα
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Φέτα , λίγο τυρί κατσικίσιο, λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο ή κασέρι τριμμένο
ντομάτα κομμένη μικρά καρέ
φέτες ντομάτες
πιπεριά πράσινη και κόκκινη κομμένη σε φέτες.
ελαιόλαδο, αλάτι και, πιπέρι, ρίγανη , μπούκοβο και λίγο μαϊντανό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβετε την φέτα με τα χέρια σας και την ανακατεύετε με τα άλλα τυριά. Στρώνετε τα υλικά σε στρώσεις και βάζετε επάνω φέτες ντομάτας, φέτες πιπεριάς.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στο φούρνο στους 200οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Βγάζουμε τη λαδόκολλα προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί, λίγο μαϊντανό και ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα να πάρει ελαφρύ χρώμα από πάνω.
Σερβίρουμε με ψημένο ψωμάκι μες στο σκεύος..
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή ..
Εδώ θα βρείτε την καλύτερη συνταγή για μπουγιουρντί
Τι ωραιο μπουγιουρντί ειναι αυτο που μας κανατε σημερα ! Είναι γνωστή η λατρεία μας για συνταγές με τυριά – έτσι όπως το βλέπετε σας προκαλεί να κάνετε “βούτα” που λέμε μέσα με ψωμί
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-κίτρινο τυρί τριμμένο
-ντομάτα ψιλοκομμένη
-βασιλοπιπεριά (foodaholics.shop)
-φέτα θρυμματισμένη
-πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες
-ρίγανη-θυμάρι
-μπούκοβο
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
-ελαιόλαδο
-γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την ντομάτα στο πήλινο σκεύος, προσθέτουμε βασιλοπιπεριά. Ανακατεύουμε.
Στρώνουμε ποσότητα από την θρυμματισμένη φέτα. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι και μπούκοβο.
Προσθέτουμε τον μαιντανό και ρίχνουμε ελαιόλαδο.
Στρώνουμε την τριμμένη γραβιέρα και το κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “μπουγιουρντί “ και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics