Συνταγές
Μπουένο – είναι πλέον η αγαπημένη μας τούρτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπανι
5 αυγα 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουτ μπέικιν 1 ποτήρι ζαχαρη 3 βανίλιες 3 κουτ σούπας κακάο το φτιάχνουμε στο αποσπώμενο Τσερκι
Χτυπάμε αυγα ζαχαρη ως να ασπρίσουν και να φουσκώσουν και επειτα κοσκινισμένο αλεύρι κακαο μπεικιν βανίλιες το ψήνουμε στους 180 για περίπου 40 λεπτά
Σιρόπι
1 ποτήρι ζαχαρη 1 ποτήρι νερό βράζουμε 4 με 5 λεπτα απο την στιγμή τού βρασμού
Κρεμα Μπουένο
Εμπνευσμένη απο την φιλη μου χρυσοχέρα Αλεξάνδρα Κυριάκη
500γρ σαντιγί φυτικη την πρασινη
1 ζαχαρουχο
250 γρ άλειμμα Μπουένο θα το βρείτε σούπερ μάρκετ
3 Μπουένο αλεσμενα
Εκτέλεση
Χτυπάμε την σαντιγί και αφου αφρατεψει ρίχνουμε το ζαχαρουχο και μπουενο άλειμμα χτύπημα για λιγα λεπτά και μετα τα αλεσμένα Μπουένο και ανακατεύουμε με μαριζ
Γκαναζ
100 γρ εβαπορε
200 γρ κουβερτουρα γαλακτος μαζι στο μάτι σε χαμηλή φωτιά και αφού το κατεβάσουμε ρίχνουμε 2 κουτ σούπας γεμάτες άλειμμα Μπουένο
γίνεται πηχτό σαν κρεμα μην σας φοβίζει ετσι πρέπει να είναι
Συναρμολόγηση
Το πεντεσπανι το κοβω στα 3 και πεντεσπανι κρεμα … τελειώνουμε με κρεμα ψυγείο για πολλές ώρες ξεφορμαρουμε και ρίχνουμε την γκαναζ στολίζουμε οπως θέλουμε!!
Θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή σήμερα;
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Αλεξάνδρα Κυριάκη .