Connect with us

Ζυμαρικα

Μπολονέζ με άγρια μανιτάρια για ζυμαρικά ή και ρύζι

Υλικά 1 χούφτα αποξηραμένα πορτσίνι 1 χούφτα αποξηραμένα μανιτάρια chanterelle 1 φλιτζάνι ζεστό νερό 1 κ.σ.  ελαιόλαδο 2 λωρίδες μπέικον 1 μικρό γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 1 σέλερι τεμαχισμένο 1 μεσαίο καρότο κομμένο 1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρασί 250γρ φρέσκα cremini μανιτάρια, σε ροδέλες 8-10 φρέσκα  καπελάκια από shiitake μανιτάρια, σε ροδέλες 1 κ.γ. πάστα […]

Published

on

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά

  • 1 χούφτα αποξηραμένα πορτσίνι
  • 1 χούφτα αποξηραμένα μανιτάρια chanterelle
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 κ.σ.  ελαιόλαδο
  • 2 λωρίδες μπέικον
  • 1 μικρό γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 σέλερι τεμαχισμένο
  • 1 μεσαίο καρότο κομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
  • 250γρ φρέσκα cremini μανιτάρια, σε ροδέλες
  • 8-10 φρέσκα  καπελάκια από shiitake μανιτάρια, σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. πάστα ντομάτας
  • 800γρ  λιωμένες ντομάτες
  • 2 κ.γ. ζωμό ψαριού
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό μέχρι να είναι εύκαμπτα και εύκολο να κοπούν με ένα μαχαίρι, για περίπου 20 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο  μέχρι να κάψει, σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι , σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και μαγειρεύουμε μέχρι να βγει το λίπος.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα καρότα και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα κρεμμύδια να γίνουν διαφανή. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το περισσότερο από το υγρό πριν συνεχίσουμε.

Βγάζουμε τα μανιτάρια από το νερό, ξεπλένουμε και στεγνώνουμε με μια χαρτοπετσέτα. Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια μισού εκατοστού και προσθέτουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά, μαζί με τα Cremini και shiitake μανιτάρια και μια μεγάλη πρέζα αλάτι. Καλύπτουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε  μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν όλα τα υγρά τους , να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ,για  5-8 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και το ζωμό ψαριού στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά μέχρι η σάλτσα να είναι πυκνή και πλούσια. Αραιώνουμε με λίγο
νερό από τα μανιτάρια για γεύση και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία  και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στη σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε μία μεγάλη χούφτα  παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να εξαφανιστεί.

Σερβίρουμε πάνω από ζυμαρικά ή τορτελίνια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Περισσότερα στο :  toarkoudi

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές5 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές7 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές9 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα11 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές13 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές15 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές15 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version