Υλικά
- 2 κιλά αρνί ή κατσίκι
- 1 κιλό πατάτες baby ή 4-5 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 3-4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα 4
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 3/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα νερό
- 10 ντοματίνια (προαιρετικό)
- 3-4 κλωνάρια δεντρολίβανο ή 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
Οδηγίες παρασκευής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόβουμε το αρνί σε μεγάλα κομμάτια. Αν το κομμάτι αρνιού έχει αρκετό λίπος το αφαιρούμε με ένα μαχαίρι. Αν έχει την μπόλια την κρατάμε. Το λίπος δεν το πετάμε, μπορούμε να το λιώσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε σε συνταγές αντί για λάδι.
- Στρώνουμε αρκετή λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Αραδιάζουμε το κρέας με την μπόλια στο πάνω μέρος, τις πατάτες και τα ντοματίνια πάνω στη λαδόκολλα.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά με τα χέρια μας όλα τα κομμάτια του κρέατος και τις πατάτες.
- Προσθέτουμε το σκόρδο κοντά στα κομμάτια κρέατος.
- Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το νερό.
- Πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο ή προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης.
- Κλείνουμε τη λαδόκολλα καλά από όλες τις μεριές και ή σκεπάζουμε και το πάνω μέρος του φαγητού με λαδόκολλα χωρίς να αφήνουμε κενά ή δένουμε τη λαδόκολλα γύρω-γύρω με σπάγκο.
- Ψήνουμε το αρνί στον φούρνο για 2 1/2 ώρες.
- Μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.dairy-free.eu