Συνταγές
Ένα ταπεράκι θα το ήθελα σίγουρα τώρα – μπιφτέκια με ρύζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ κιμά ανάμικτο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 /2 μάτσο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμενο ή 2 κ.γλ. ξερό
1 κ.σ.ρίγανη ξερή
1 αυγό
Ξυδι, μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κουρκουμά, σκόνη σκόρδου
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγη τριμμένη φρυγανιά ή βρώμη (για να δέσει το μίγμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά, βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα
Πλάθουμε μπιφτέκια και τ αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί
Λαδώνουμε λίγο απο πάνω και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο περίπου 190 β μεχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, αφού τα γυρίσουμε κι απ την άλλη μεριά
Συνοδεύσαμε με ρυζάκι πιλάφι
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για ωραιότατα λαχταριστά μπιφτέκια καλοφτιαγμένα και πεντανόστιμα
Η Συνταγή είναι από την ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
600 γρ.μοσχαρίσιο κιμά σπάλα
60 γρ ψωμί χωριάτικο ψίχα (μπαγιάτικο)
1 αυγό
2 ξερά κρεμμύδια
1 μικρή ντομάτα ώριμη
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. δυόσμο ξερό
1 κ.σ. ρίγανη
λίγο λάδι, λίγο κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στα μπιφτέκια βάζουμε πάντα το 10% του κιμά …σε ψωμί..ΧΩΡΊΣ τη κόρα βέβαια .
Τα κρεμμύδια τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βραζουμε με λίγο νεράκι σ’ενα τηγανακι για να φύγει η σπιρτάδα τους, ετσι γίνονται πιο ελαφρια
Οταν κρυώσουν τα προσθέτουμε στα αλλα υλικα
Ταβάζουμε όλα μέσα σ’ένα λεκανάκι με μουλιασμενο το ψωμί (Μόνο ψίχα) και τα ζυμώνουμε καλά
Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες και στη συνέχεια τα πλάθουμε ότι μέγεθος θέλουμε
Αν γίνουν στα κάρβουνα, η γεύση τους θα απογειωθέι
Στο τέλος τα σβήνουμε με λεμόνι
Η Συνταγή είναι από την ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.