Συνταγές
Τα πιο νόστιμα, μαλακά μπισκότα λεμονιού που φάγατε ..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γεωργια Σαλονικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2.5 κούπες αλεύρι γ.ο.χ, 1 κουταλάκι baking powder, 1/2 κουταλάκι σόδα, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 1,5 κούπα ζάχαρη, 2 μεγάλα αυγά, 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού, 3 βανίλιες ή 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια, άχνη για πασπάλισμα….
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, την σόδα και το αλάτι ..
Σε ένα άλλο πιο μεγάλο, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν κ να αφρατέψουν πολύ…μετά προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω να χτυπάω. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια …αφού ενσωματωθούν καλά
προσθέτω το αλεύρι μέσα στο μείγμα και ανακατεύω πολύ καλά …
Πλάθω μικρά μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα μακρυά το ένα από το άλλο γιατί απλώνουν .
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά μέχρι να δείτε γύρω γύρω τα μπισκότα να αλλάζουν χρώμα….Εγώ τα έβγαλα στα 9 λεπτά αλλά εσείς θα δείτε, ανάλογα τον φούρνο σας .
δεν θα χρειαστούν παραπάνω από τον χρόνο που γράφω…είναι μαλακά οπότε τα αφήνετε 5 λεπτά στο ταψί πριν τα βγάλετε με την σπάτουλα.
πασπαλίζετε ελάχιστα με άχνη εάν θέλετε…ο συνδιασμός της με το λεμόνι είναι άπαιχτος…..τρώγονται και σκέτα…σας τα δείχνω στις φωτογραφίες με άχνη και χωρίς….( Αν βάλετε άχνη να είναι ελάχιστη διότι αλλοιώνεται η γεύση τους)
Η Συνταγή είναι από Γεωργια Σαλονικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.