Συνταγές
Χάρμα οφθαλμών! Σιροπιαστά μπισκότα βουτύρου με γέμιση αμύγδαλο
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
350 γρ αλεύρι
150 γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1/4 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
100 γρ γιαούρτι
1 με 2 κουταλιές γάλα
1 κρόκο αυγού
ΓΕΜΙΣΗ
150 γρ αμύγδαλα ψιλό τριμμένα
3 κουταλάκια ζάχαρη
20 γρ βούτυρο
2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα
20 ολόκληρα αμύγδαλα
ΣΙΡΟΠΙ
250 γρ ζάχαρη
200 ml νερό
1 φετακι λεμόνι
2 κουταλιές μέλι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι (κρατάμε λίγο μήπως δεν το πάρει όλο) με το βούτυρο και το τρίβουμε με τις παλάμες μας να γίνει ψιχουλακια.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά και φτιάχνουμε ένα μαλακό ζυμαράκι, το διπλώνουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη.
Τρίβουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα και το βούτυρο, τα βάζουμε πάλι όλα μαζί στο μουλτι να δουλευτεί λίγο να γίνει σαν πλαστελίνη.
Ανοίγουμε φύλλα από το ζυμαράκι και κόβουμε με κουπ πατ, παίρνουμε λίγο από το υλικό με τα αμύγδαλα το ανοίγουμε με τα χέρια μας και το βάζουμε πάνω από το ένα στρογγυλό κομμάτι ζύμης σκεπάζουμε με το δεύτερο και τσιμπάμε με το τσιμπιδακι, βάζουμε ένα αμύγδαλο το κλείνουμε στο κάτω μέρος το τσιμπάμε και λίγο στα πλάγια και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 20 με 25 λεπτά περίπου αναλόγως το φούρνο.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι 2 με 3 λεπτά το κατεβάζουμε και ρίχνουμε το μέλι.
Όταν βγάλουμε τα μπισκοτάκια τα βουτάμε ίσα μόλις στο σιρόπι τα ξαναβάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.