Συνταγές
Γρήγορη συνταγή για Μπισκότα Αλφαχόρες. Λιώνουν στο στόμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα μαθαίνουμε να φτιάχνουμε τα παραδοσιακά ισπανικά μπισκότα αλφαχόρες! Πρόκειται για μία απλή συνταγή με 2 μπισκότα, τα οποία έχουν μεταξύ τους γέμιση καραμέλας ή μαρμελάδας.
Υλικά
150 γρ ανάλατο βούτυρο
200 γρ ζάχαρη
2 κρόκοι αυγού
1 αυγό
30 ml κονιάκ
2 βανίλιες
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
250 γρ κορν φλαουρ
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Καραμελωμένο ζαχαρούχο
Τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη για τα μπισκότα μας. Χτυπάμε αρχικά το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Κατόπιν, ρίχνουμε τα αυγά που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, αρωματίζουμε με το κονιάκ και τις βανίλιες.
Έπειτα, ενσωματώνουμε το αλεύρι, το κορν φλαουρ και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σε αντικολλητικό χαρτί την ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος περίπου 1/2 εκατοστό.
Στη συνέχεια, με ένα κουπ πατ κόβουμε σε μπισκότα, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά (μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα).
Όταν κρυώσουν γεμίζουμε με Dulce de Leche, καραμελωμένο ζαχαρούχο ή μαρμελάδα της επιλογής μας.
Τέλος, τα περνάμε από τριμμένη καρύδα και σερβίρουμε.
Τα μπισκότα αλφαχόρες είναι έτοιμα! Αξίζουν οπωσδήποτε μία δοκιμή!
Δες στη συνέχεια το βίντεο με τη συνταγή:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!