Συνταγές
Μπισκοτογλυκό με γιαούρτι, φράουλες και σιρόπι σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα βρίσκουμε ελεύθερο χρόνο και κάνουμε αυτό το υπέροχο φραουλένιο μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και σιρόπι σοκολάτας! Εγγυημένο αποτέλεσμα και να είστε σίγουροι ότι δεν θα μείνει για την επόμενη μέρα!
Υλικά
1 πακέτο πτι μπερ
200 γρ γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
170 γρ βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 ζαχαρούχο γάλα
10 γρ σκόνη ζελατίνη
200 γρ φράουλες
Σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Αρχικά ξεκινάμε με τη βάση του γλυκού μας και αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
Κατόπιν, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο στα θρυμματισμένα μπισκότα.
Έπειτα, ανακατεύουμε και απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών, με αντικολλητικό χαρτί.
Συνεχίζουμε με την κρέμα. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Στην πορεία, ενσωματώνουμε τις βανίλιες, το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα.
Στη συνέχεια, βάζουμε λίγο κρύο νερό στην ζελατίνη και την αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει. Έπειτα, ρίχνουμε λίγο καυτό νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Αφού είναι έτοιμη η ζελατίνη, την ενσωματώνουμε στην κρέμα και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα.
Συνεχίζουμε και κόβουμε τις φράουλες στην μέση και τις απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Τέλος, σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.
Το μπισκοτογλυκό μας είναι έτοιμο! Δεν θα το έλεγες ελαφρύ αλλά είναι σίγουρα από τα πιο νόστιμα που έχεις δοκιμάσει.
Δες αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!
Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία!