–Μπισκοτογλυκό με σαντιγί (20 κομμάτια)
Υλικά:
- 1 τενεκεδάκι σαντιγί
- 3-4 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- μαρμελάδα της αρεσκείας σας. εγώ έβαλα μυρτιλο
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες
2. Βουτάμε τα μπισκότα σε γάλα, ίσα ίσα να βραχούν όχι να μαλακώσουν
3. Βάζουμε εναλλάξ μπισκότα σαντιγί {σε λεπτή στρώση}. Συνήθως εγώ βάζω 5 σειρές μπισκότο. Απο πάνω τελειώνουμε με σαντιγί.
4. Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σαντιγί και ρίχνουμε τη μαρμελάδα.
*με την προσθήκη τυρί κρέμα στη σαντιγί έχετε ενα εναλλακτικό τσιζκέικ!
*αντί μαρμελάδα, μπορείτε να βάλετε γκανάς ή τρούφα, ή ινδοκάρυδο, ή ζελέ
και με μαρμελάδα βερίκοκο, απο τη θεία Β.
—Μπισκοτογλυκό με κρέμα (10-12 κομμάτια)
σε αυτό το γλυκό, μπορούμε να πειραματιστούμε σε 2 εκδοχές: το “σάντουιτς” και την τούρτα
Υλικά:
- 1 φακελάκι άνθο αραβοσίτου κρέμα σοκολάτα
- τετράγωνα μπισκότα(1,5 πακέτο περίπου)
- 1 κουταλιά βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σάντουιτς, απλά ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία της.
Σε ενα πυρεξάκι, βάζουμε μια στρώση μπισκότα {δε χρειάζονται γάλα γιατί έχει υγρασία η κρέμα}και ρίχνουμε την κρέμα καλύπτοντας ομοιόμορφα.
Απο πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα και βάζουμε ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Προαιρετικά διακοσμούμε με σιρόπι σοκολάτας ή σαντιγί ή γλυκό κουταλιού.
—Μπισκοτόπαστα ταψιού
Άλλο ένα πανεύκολο γλυκό! Μπορεί να γίνει και για γιορτές ή γενέθλια! Μοιάζει με το προφιτερόλ με μπισκότα, μοιάζει με πάστα ταψιού, μοιάζει με τούρτα…. όπως και να το πείτε ή το συγκρίνετε, σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε κέρασμα!
ΥΛΙΚΑ
- 2 πακέτα μπισκότα
- 1 τενεκεδάκι σαντιγί
- 250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 200γρ εβαπορέ γάλα ή κρέμα γάλακτος
- λίγο γάλα για τα μπισκότα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Εκτέλεση:
1. Πρώτα ετοιμάζουμε την γκανάς, ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε σε ένα μπολάκι μαζί με την σοκολάτα, ανακατεύοντας να λιώσει η σοκολάτα. Όταν ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το μέλι
2. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί, σύμφωνα με τις οδηγίες της και την βάζουμε λίγο στο ψυγείο.
3. Βουτάμε τα μπισκότα σε λίγο γάλα και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ με την καλή πλευρά προς τα κάτω. Απο πάνω απλώνουμε την σαντιγί ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με μπισκότα, βρέχοντας τα με λίγο γάλα
4. Όταν κρυώσει η γκανάς, να μην είναι πολύ ρευστή αλλά να είναι σαν κρέμα, την περιχύνουμε προσεχτικά πάνω απ τα μπισκότα. Διακοσμούμε με ότι μας αρέσει και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το γλυκό.
*στη σαντιγί μπορείτε να βάλετε και ζαχαρούχο