Συνταγές
Τα γαλλικά τετράγωνα ντόνατς με άρωμα βανίλιας – εκπληκτικά εύκολα Beignets (μπενιέ)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1/2 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο ανάλατο βούτυρο
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά στιγμής
για το τηγάνισμα
ηλιέλαιο
για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε ενα μπόλ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια το αυγό και το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Επειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι το βούτυρο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Την μεταφέρουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Κατόπιν ανοίγουμε
τη ζύμη σε ενα ορθογώνιο παχουλό φύλλο και στη συνέχεια κόβουμε τετράγωνα κομμάτια. Αν το φύλλο είναι πολύ λεπτό δεν θα φουσκώσει στο τηγάνισμα.
Τηγανίζουμε τα κομμάτια σε καυτό λάδι,, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Σερβίρονται καλύτερα ζεστά ,πασπαλισμένα με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.