Συνταγές
Θαυμάσια μπαστουνάκια σπανακόπιτας, καλοφτιαγμένα με υπέροχο χειροποίητο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 κούπες αλέυρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
1 ποτήρι περίπου νερό
Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο το άσπρο μέρος
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 ματσάκι άνηθο και μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι λάδι και 3 αυγά.
300 γρ φέτα, 100γρ πεκορινο και 2 κουταλιές σούπας τραχανά
Για τα φύλλα 100γρ ελαιόλαδο ζεστό και 150 γρ βούτυρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι την ζάχαρη το αλάτι ανακατέυουμε κάνουμε μια γουβα στην μεση ριχνουμε το λάδι το ξύδι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Το βάζουμε σε ένα μπολ από επάνω σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.Σε μια πλατιά κατσαρόλα τριγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε και το σπανάκι να μαραθεί και να πιει τα υγρά του.Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι πιπέρι, άνηθο, το τραχανά, την φέτα, πεκορίνο τριμμένη,άνηθο, μαϊντανό και τα αυγά.
Αφηνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μπαλάκια.Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα φύλλα σε τετράγωνο, αλείφουμε με το λάδι κ βούτυρο και τους φτιάχνουμε σαν φακελάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά τα ανοίγουμε σε φύλλα ,κόβουμε σε 4 λουρίδες, πασπαλίζουμε με λίγο λάδι , βάζουμε γέμιση και φτιάχνουμε μπαστούνια. Στο ταψί του φούρνου με λαδόκολλα τοποθετούμε τα μπαστούνακια, ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε στους 180 μια ώρα περίπου να πάρει ωραία χρώμα .
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.