Συνταγές
Ελαφρύ και φίνο πιάτο, για τις ζέστες του καλοκαιριού – μπακαλιάρος Λευκαδίτικος με πατάτες στη κατσαρόλα
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα μπακαλιαρακια
4 πατάτες
Σκόρδο
Κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι, λεμόνι σκόρδο , ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι για να δέσουμε τη σάλτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες αρκετά χοντρές κ τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με ενα ολόκληρο κρεμμύδι, μια σκελίδα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λάδι
Όταν αρχίσουν να τσιμπιουνται βάζουμε κ τα ψάρια κ στο τέλος προσθέτουμε κ λεμόνι κατα βούληση
Αν δούμε οτι έχουμε πολλή σάλτσα τη δένουμε με λίγο αλεύρι
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για το πιο λαχταριστό πιάτο – Όμορφο, καλομαγειρεμένο, και πεντανόστιμο κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κοτοπουλο σε κομμάτια
1 ποτηρακι του κρασιου κρασι λευκο
2μεγαλα κρεμμυδια
2 λεμονια
ελαιολαδο
1 κουταλια σουπας κορν φλαουρ
πιπερι, ριγανη, αλατι 2 δαφνοφυλλα 3 μπαχαρι στρογγυλό… λίγη κανέλα
2-3 σκελιδες σκορδο η σκονη σκορδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε και βαζουμε πρωτα το κοτοπουλο σκετο στην κατσαρολα να απορροφησει ολα τα υγρα του και σβήνουμε με λίγο ξύδι για να σπάσει η μυρωδιά του.
Ριχνουμε το λαδι στην κατσαρολα το κρεμμυδι το σκορδο τα μπαχαρια,και τσιγαριζουμε αρκετά καλα.
Σβηνουμε με κρασι και περιμένουμε να εξατμιστεί.
Ριχνουμε νερο και βραζουμε για 4Ο στο τελος στυβουμε τα λεμονια και ανακατευουμε με το κορν φλαουρ,Ριχνουμε και περιμενουμε μεχρι να δεσει η σαλτσα του.
Σερβιρουμε με πατατες τηγανιτες η ακομα και ρυζι
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.