Συνταγές
Εικόνα πολύ ωραία, σίγουρα και γεύση – μπακαλιάρος με κρεμμύδια (Τσιλαδια)
Η Συνταγή είναι από Penelope Kougia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1μπακαλιαρο
1κιλο κρεμμύδια
3-4 σκελιδες σκόρδο
1 ματσακι μαϊντανό
2 ντομάτες
2 φυλλα δαφνη
2 καυτερες πιπεριτσες
2-3κουταλιες πελτε
1ξυλακι κανελα
Μια χούφτα σταφίδες
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κρεμμύδια φέτες τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νεράκι και τα αχνιζω.
Στραγγιζουμε το ζουμί και ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο και σωταρουμε τα κρεμμύδια,ρίχνουμε το σκόρδο,την δάφνη,την κανέλα,τον μαϊντανό,τον πελτε και τις πιπεριτσες.
Σε ταψί βάζουμε τις 2 ντοματες κομένες ροδελες και από πάνω τον μπακαλιάρο που προηγουμένως ειχα ξαλμυρισει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια .
Ρίχνουμε λίγο λάδι ακόμα,λίγο νεράκι και τις σταφίδες.Ψηνουμε 30-40 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Penelope Kougia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Έτοιμος ο νηστίσιμος τραχανάς με λαχανικά, για τον φετινό χειμώνα.
Η Συνταγή είναι από Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300-500 γρ μελιτζάνες
700 γρ κολοκυθάκια
500 γρ πιπερ Φλωρίν κ 300 γρ πράσινες
500 γρ καρότα
1 κιλό ντοματες ωριμες
300 γρ κολοκύθα πορτοκαλί
Αλάτι 2 κ σ
Ταχινη 3 – 4 κσ
500 γρ σιμιγδάλι χοντρό.
Αλεύρι για όλες,τις χρήσεις όσο πάρει για ζύμη σφιχτή…( εγώ έβαλα 500 γρ ολικής και το υπόλοιπο γοχ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κομματάκια κ τα βραζουμε με το αλάτι” χωρίς νερό” σε χαμηλή φωτιά μεχρι να μαλακωσουν.
Όταν κρυωσουν ριχνουμε το ταχινι ,τα πολτοποιω με το ραβδομλεντερ και τα ζυμωνουμε με το αλεύρι κ το σιμιγδάλι, ώστε να έχουμε μια ζύμη σφιχτη.
Την αφήνουμε 4-5 ώρες (την άφησα όλο το βράδυ) κ μετα,την απλωνουμε σε μικρά κοματια σε τραπεζομάντιλο να στεγνώσει γυρίζοντας πολλές φορες.
Στη συνέχεια τριβουμε τον τραχανα και τον απλωνουμε παλι αραιά σε τραπεζομάντιλο μέχρι να στεγνώσει.
Η Συνταγή είναι από Eleni Koutrintze – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.