Συνταγές
Υγιεινές και άκρως απολαυστικές μπάρες δημητριακών
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
100 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη καστανή
100 γρ μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρολάκι να λιώσουν τα 3 πρώτα υλικά. Σ ενα μπωλ βάζουμε με το μάτι αλεσμένα κορν φλεικς, βρώμη, σταφίδες, και διάφορους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους.
Τ ανεκατεύουμε όλα μαζί κι αν χρειαζεται συμπληρωνω κι άλλα κορν φλέικς.
Τα στρωνουμε σε ταψακι με λαδοκολλα κι απο πανω ριχνω σοκολατα γαλακτος λιωμενη Αφήνουμε να σταθεροποιηθουν .
Αναλογα με τα γουστα σας μπορειτε να αυξομειωσετε τους ξηρους καρπους ,δημητριακά κτλ και να προσθέσετε ότι άλλο σας αρέσει
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Σοκολατένιες μπάρες
Συστατικά
85 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια Βιτάμ
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
300 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη
Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το Βιτάμ και την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσουν.
Όταν ετοιμαστούν, τα κατεβάζουμε από το μάτι, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα σε παραλληλόγραμμο φύλλο, όσο είναι το πάχος του δείκτη και χαράζουμε κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να σφίξει.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί. Χωρίζουμε τα κομάτια της καρύδας και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα έτσι ώστε να καλυφθούν καλά παντού.
Σε ένα δίσκο στρώνουμε λίγο αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε τις σοκολατένιες μπάρες πάνω και στη συνέχεια τις βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει η σοκολάτα.
ΠΗΓΗ