Συνταγές
Μουσακάς με κιμά κοτόπουλου, καλοφτιαγμένος και ελαφρύς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστάσιος Αλιβάνογλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 πατάτες
2 κολοκυθάκια
1 μεγάλη (πολύ μεγάλη) μελιτζάνα
Κιμάς
Μισό κιλό κιμάς κοτόπουλου
1 κουτάκι ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κύβος μοσχάρι
Πιπέρι
Κάρυ
4-5 κόκκους μπαχάρι
Αποξηραμένο μαϊντανό
Λίγο αλάτι (βάλαμε ήδη τον κύβο)
Μπέσαμέλ
40 γρ βούτυρο
40 γρ αλεύρι
500 ml γάλα
50 γρ γραβιέρα ή τσένταρ (εγώ δεν είχα έβαλα μιξ τυριών)
1 αυγό χτυπημένο
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έκοψα σε φέτες και έψησα τα λαχανικά στον φούρνο, σε λαδόκολα 15+7 λεπτά αντίστοιχα, τις δύο πλευρες. Για τον κιμά , σόταρα ένα κρεμμύδι και 2-3 σκελίδες σκόρδο, έριξα τον κιμά μέχρι να ασπρίσει και έβαλα και την ντομάτα με τα μπαχαρικά και το κύβο (+λίγο αλάτι) και τα έβρασα μέχρι να δέσουν.
Για την μπεσαμέλ, έβαλα το βούτυρο να λιώσει, πρόσθεσα το αλεύρι ανακαυεύοντάς το. Άφησα ενα λεπτό να σοταριστούν και σε δόσεις έριχνα το γάλα μέχρι να δέσει. Απομάκρυνα από το μάτι. Έβαλα το τυρί και ανακάτεψα. Επισης, έριξα το χτυπημένο αυγό και ανακάτεψα πολύ γρήγορα.
Σε ένα πυρίμαχο γυάλινο ταψί 23×23, εστρωσα κάτω τις πατάτες, έπειτα τα κολοκυθάκια και τέλος τις μελιτζάνες. Σε κάθε στρώση έριχνα και λίγο αλάτι, διότι δεν έβαλα κατά το ψήσιμοό τους. Έστρωσα τον κιμά και από πάνω την μπέσαμέλ. Έψησα για 35 λεπτά στις αντιστάσεις στους 200°C.
Η Συνταγή είναι από Αναστάσιος Αλιβάνογλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.