Συνταγές
Μοσχομυριστό ψωμάκι χωρίς κόπο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Malachia – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικά
500γρ αλεύρι κίτρινο χωριάτικο και άλλα 100 γρ. περίπου για το ζύμωμα.
350 – 400ml νερό χλιαρό
2 κουτ.του γλυκού αλάτι
2 κουτ.του γλυκού ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Σουσάμι και μαυροκούκι
Εκτέλεση
Από βραδίς ξεκινάτε
Σε μια λεκάνη ρίχνετε το νερό, τα 500γρ. αλεύρι, την μαγιά , την ζάχαρη και το αλάτι.
Ανακατεύετε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Θα βγεί ένα ζυμάρι που κολλάει πολύ στο χέρι σας , αλλά αυτό θέλετε.
Το σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνετε έξω ή το βάζετε στο ψυγείο.
Την επομένη σκουπίζετε καλά τον πάγκο της κουζίνας σας , τον αλευρώνετε και απλώνετε το ζυμάρι που κολλάει στα χέρια σας και το διπλώνετε τρείς τέσσερις φορές ρίχνοντάς του αλεύρι.
Ανοίγετε τον φούρνο της κουζίνας στους 50 β. να ζεσταθεί για 5 λεπτά.
Τον κλείνετε μετά.
Σε δύο μακρόστενες φόρμες του κέικ βάζετε αντικολλητικό χαρτί.
Κόβετε το ζυμάρι στα δύο κάνετε από ένα φρατζολάκι και το βάζετε στις φόρμες.
Τα χαράζετε σε τρία σημεία τα ραντίζετε με λίγο νερό και μαυροκούκι.
Τα βάζετε στο ζεστό φούρνο και αφήνετε να φουσκώσουν για 1 ώρα.
Μετά ανοίγετε τον φούρνο στους 200 β.στον αέρα και ψήνετε για 45 λεπτά ή όσο θέλετε να ξεροψηθούν.
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Malachia – “Μπαχάρι και κανέλα.”.