Συνταγές
Λουκούμι έγινε, σκέτη ζωγραφιά! Μοσχαρίσια τηγανιά, αποτελούμενη από αμελέτητα, γλυκάδια και συκώτι!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψακι μαρινάρουμε για μια ώρα ένα κιλό ανάμικτη τηγανιά με δύο ποτήρια άσπρο κρασί λίγο δεντρολίβανο και ρίγανη.
Αν θέλουμε προαιρετικά βάζουμε και δύο σκελίδες σκόρδο.
Μετά από μια ώρα στραγγίζουμε την τηγανιά από την μαρινάδα.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει και βάζουμε μέσα την τηγανιά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν πιει τα υγρά της προσθέτουμε αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη και σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί.
Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Όταν μείνει με λίγο ζουμακι προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι ανακατεύουμε να τσιγαριστεί λίγο και σβήνουμε το μάτι.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.