Συνταγές
Μας τρέξανε τα σάλια! Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια
Αγαπημένο και κλασικό – Πεντανόστιμο, γιαγιαδίστικο, μαμαδίστικο το φαγητό με Μοσχαράκι κοκκινιστό
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1.300 γρ μοσχάρι από σπάλα
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα στο μούλτι
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
5-6 ντομάτες κομμένες στο μούλτι
1 κουταλιά πελτέ
1/3 χυμό ντομάτας από το κουτάκι του πουμαρο
Κανέλα – γαρύφαλλο – μπαχάρι
2-3 δαφνοφυλλα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτελεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και σοτάρω το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματα τους και το κρεμμύδι να μαραθεί και να γυαλίσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και ανακατεύωουμε για ένα λεπτό να ψηθεί, ρίχνω τις ντομάτες, το πουμαρό, το πιπέρι και τα δαφνόφυλλα.
Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά, ρίχνουμε αλάτι και το ανάλογο νερό μέχρι να βράσει και να μείνει με τη σαλτσούλα του.
Το συνόδευσουμε με μακαρόνια νούμερο 6 και μπόλικη μυζήθρα.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Ετοιμάστε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.