Συνταγές
Ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι – μοσχαράκι κοκκινιστό με τηγανιτές καρδιές
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
1 κιλό χτένι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 κ.σ πελτέ
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
120 ml κόκκινο κρασί
1 κ.γ ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
μπαχάρι 3-4 κόκκους
αλάτι, πιπέρι
500ml+ νερό βραστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε από το τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσουν. Τρίβουμε με μια κουτάλα στον πάτο της κατσαρόλας τον πελτέ.
Προσθέτουμε την κανέλα και τα μπαχάρια και ρίχνουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα, την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Καλύπτουμε με το νερό, ίσως χρειαστεί περισσότερο από 500ml και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μιάμιση ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Άψογο, νοστιμότατο και καλομαγειρεμένο μοσχαράκι κοκκινιστό
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Μανιουδάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κρέας σε μικρές μερίδες κομμένο
Δύο κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
Δύο σκελίδες σκόρδο, λίγο κρασί
Τρεις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
Δύο καρότα κομμένα, αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι και λάδι
Για το σερβίρισμα ρύζι σπιροτό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας και αφήνουμε σε τρυπητό για λίγο, βάζουμε το λάδι στην χύτρα και τσιγαρίζουμε το κρέας έπειτα ρίχνουμε το κρασί και συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά μου, μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να έχει ωραία σάλτσα το φαγητό μου.
Βράζουμε σε μικρή κατσαρόλα το ρύζι και σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με το κρέας.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Μανιουδάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.