Συνταγές
Μας άνοιξε την όρεξη! Αγαπημένο χειμωνιάτικο φαγητό! ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΡΆΚΙ ΚΑΙ ΠΑΤΆΤΕΣ ,ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΓΙΑΧΝΊ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σωτάρουμε το μοσχαράκι σε μπουκιές. Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο λιωμένο και σωτάρουμε.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε χυμό ντομάτας, μπαχάρι, γαρύφαλλο, ξύλο κανέλας, καπνιστή πάπρικα και νερό να σκεπάσει το μοσχαράκι.
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες και τις ρίχνουμε στο μοσχαράκι.
Προσθέτουμε μανιτάρια σε φέτες, καρότο σε μπαστούνια, πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης σε χοντρές φέτες, αλάτι, πιπέρι, νερό αν χρειάζεται.
Βράζουμε μέχρι να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του.
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει.
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ζουμερή λεμονόπιτα με φύλλο που θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βικη Αναματερου-Μπαχάρι και κανέλα.”
ΥΛΙΚΑ
-1 φύλλο κρούστας 500 γρ.
-250 γρ. καλαμποκέλαιο
-250 γρ. ζάχαρη
-2 βανίλιες
-ξύσμα 2 λεμονιών
-χυμό από 1 λεμόνι μικρο
-5 αυγά
-200 γρ. κρέμα γάλακτος
-500 γρ. γιαούρτι
-20 γρ. μπέικιν
Σιρόπι
-600 γρ. ζάχαρη
-500 γρ. νερό
-ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από το μισό
Εκτέλεση
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι εγώ το βράζω 10 λεπτά γιατί μου αρέσει πιό πηχτό από το σύνηθες, είναι 3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε το φύλλο σε ρολό και το απλώνουμε να ξεραθεί όπως τις χυλοπίτες.
Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα μαζί και τα χτυπάμε στο μίξερ, ρίχνουμε λίγα- λίγα τα φύλλα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι να βραχούν καλά και να μην κολλήσουν.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρομένο ταψί και ψήνουμε στον αέρα 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Το χαράζουμε όπως ειναι ζεστό και ρίχνουμε κρύο το σιρόπι σιγά- σιγά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βικη Αναματερου-Μπαχάρι και κανέλα.”