Connect with us

Κρεας

Μοσχαράκι γιουβέτσι με κριθαράκι

Published

on

gioubetsi1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Ποιός δεν λαχταράει ένα μυρωδάτο μοσχαράκι γιουβέτσι; Πρόκειται αναμφίβολα για ένα κλασσικό πιάτο, από τα πιο νόστιμα και διαδεδομένα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Το μοσχαράκι γιουβέτσι είναι ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο!

Υλικά

– 1 κιλό μοσχάρι καπάκι ή χτένι ή όποιο άλλο μαλακό κομμάτι σας αρέσει, κομμένο σε μικρές μερίδες των 100 γραμμαρίων περίπου

– 3 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 250ml ντοματοχυμό

– 1 μεγάλο κρεμμύδι χονδροκομμένο

– 2 φλιτζανάκια του καφέ λάδι

– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

– 1 μικρό ξυλαράκι κανέλα

– 3 κόκκους μπαχάρι

– 2/3 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκια ντομάτα ή 1/3 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, αν χρησιμοποιήσουμε ντοματοχυμό

– 1 πακέτο κριθαράκι χονδρό (ή όποιο άλλο ψιλό ζυμαρικό μας αρέσει)

– επιπλέον αλάτι στο νερό που θα βράσουμε το κριθαράκι

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ λάδι και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5- 10 λεπτά, μέχρι το κρέας να κάνει λίγο κρούστα.

Προσοχή σε δύο πράγματα: πρώτον, δεν τρυπάμε το κρέας με πιρούνι όσο το σοτάρουμε και δεύτερον, δεν πλένουμε το κρέας πριν το ρίξουμε στην κατσαρόλα γιατί έτσι ρουφάει νερό και το σοτάρισμα δε γίνεται σωστά. Αν επιλέξουμε εντούτοις να το πλύνουμε, πρέπει να το κάνουμε 1 – 2 ώρες τουλάχιστον πριν από το μαγείρεμα και να το αφήσουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει.

Αφού σοτάρουμε το κρέας, προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε το κρέας να καλυφθεί εντελώς από τη σάλτσα. Περιμένουμε να έρθει το φαγητό σε βρασμό και τότε κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/3 της έντασης. Μαγειρεύουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου, μέχρι το κρέας να μαλακώσει πάρα πολύ.

Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς να προθερμανθεί καλά. Έπειτα βράζουμε το κριθαράκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 3 – 4 λεπτά και, αφού το σουρώσουμε, το ρίχνουμε σε ένα βαθύ ταψί ή σε μία γάστρα, όπου θα ψήσουμε το φαγητό. Ρίχνουμε πάνω από το κριθαράκι ένα φλιτζανάκι του καφέ λάδι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το κρέας στο ταψί, ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε – το περιεχόμενο του ταψιού πρέπει να έχει την όψη μιας πηχτής σούπας, οπότε εμείς προσθέτουμε ή αφαιρούμε υγρό αναλόγως.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 15 – 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό μας, αλλά όχι να λασπώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο όσο έχει ακόμα αρκετά υγρά και το αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά τουλάχιστον, προτού το σερβίρουμε. Σε αυτό το διάστημα το ζυμαρικό ρουφήξει και άλλα υγρά και το φαγητό μας θα πάρει την όψη που πρέπει.

ΠΗΓΗ

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές13 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές15 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές17 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές19 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές21 ώρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές23 ώρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές5 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές5 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές5 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές5 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Exit mobile version