Συνταγές
Μια συνταγή για ατσμά που την έφεραν οι πρόγονοί μας απο την Πόλη
Η Συνταγή είναι από Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
1 κg αλεύρι
50 γρ μαγιά νωπή
1 ποτήρι ηλιέλαιο
50γρ βούτυρο φρέσκο
280γρ χλιαρό νερό
280γρ χλιαρό γάλα
2 κσ ζάχαρη
1 κτ γλ αλάτι
1 αυγό και ένα ασπράδι
Γέμιση
500γρ τυρί κατσικίσιο
2 κσ δυόσμο ξερό
1 αυγό
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
(1κρόκο για το άλλειμα )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο αλεύρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος.
Μόλις φουσκώσει λίγο προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνουμε και το αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει ξανά.
Κόβουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος του αυγού. Ανοίγουμε ένα μικρό πιταράκι.
Χαράζουμε ελαφρά στην μια πλευρά.
Γέμιση
Τρίβουμε την φέτα σε ένα μπόλ ρίχνουμε και υπόλοιπα υλικά και με ένα πηρούνι τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα
Βάζουμε 1 κουταλάκι γέμιση
Το τυλίγουμε και το δίνουμε σχήμα πέταλου. Αλείφουμε με αυγό πασπαλίζουμε με μαύρο η άσπρο σουσάμι
Τα αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστούν.
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμους για 40 λεπτά
Γέμιση μπορείτε να βάλετε οτι σας αρέσει!
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Οι συνταγές της γιαγιάς Φρόσως.
Η Συνταγή είναι από Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.