Συνταγές
Μια ξεχωριστή αλμυρή τούρτα πατάτας γαρνιρισμένη με κολοκυθοκεφτέδες και τζατζίκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε 8 μέτριες πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα για 40 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε (εκτός από δύο) με ένα πιρούνι για να γίνουν πουρές. Τρίβουμε 100 γρ. κίτρινο τυρί κ
ι το προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με 2 αυγά, 5 κ.σ γάλα, τον πουρε, 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Εν τω μεταξύ παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί ν. 24 το βουτυρώνουμε
βάζουμε μια στρώση από το μίγμα πατάτας και από πάνω προσθέτουμε φέτες ζαμπόν και φέτες κίτρινο τυρί και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα και τελειώνουμε με λεπτές φέτες από την πατάτα που έχουμε για διακόσμηση ενώ πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και λίγη καπνιστή πάπρικα.
Μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Για τους κολοκυθοκεφτέδες:
Σε ένα σουρωτηρι τρίβουμε 3 κολοκυθάκια μέτρια με ένα ξερό κρεμμύδι, ρίχνουμε και αλάτι . Τα αφήνουμε να στραγγίσουν για μία ώρα περίπου.
Όταν περάσει η ώρα τα στιβουμε με τα χέρια μας , τα βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, ,3 αυγά, 300 γρ. τριμμένη φέτα, 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά , μισό φακελάκι μπαικιν παουντερ, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κουταλιές από το μίγμα μας.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.