Πιτες
Μια γρήγορη συνταγή για γαλατόπιτα που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας και όχι μόνο! Θυμίζει χωριό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εύκολη και οικονομική γαλατόπιτα του Πάνου Παπαδάκη!! Σερβίρετε την ζεστή τη γαλατόπιτα σε ένα γιορτινό τραπέζι και θα αφήσει άφωνους όποιον την δοκιμάσει!!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
1 λίτρο γάλα
3 μέτρια αυγά
200 γρ. ζάχαρη
60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
60 γρ. κορν φλάουρ
1 κτσ. υγρή βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
λίγο αλάτι
50 γρ. βούτυρο
για την προετοιμασία του σκεύους
βούτυρο και σιμιγδάλι ψιλό
για την επικάλυψη
1 μικρό αυγό
2 κτσ. νερό
2 κτσ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ στρογγυλό περίπου 26 εκατοστών και το πασπαλίζουμε με ψιλό σιμιγδάλι.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Βάζουμε στην κατσαρόλα, το γάλα, το κορν φλάουρ, τα αυγά, το ψιλό σιμιγδάλι, την υγρή βανίλια, ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι, τη ζάχαρι και ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι το μίγμα να πήξει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 50 γρ. βούτυρου σε κομμάτια, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ.
Χτυπάμε το αυγό, τις 2 κτσ. νερό και τις 2 κτσ. ζάχαρι, και με αυτό το μίγμα και ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 20 έως 30 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και κατόπιν την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν σερβίρουμε.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις την πιο νόστιμη συνταγή για “γαλατόπιτα”
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL