Συνταγές
Μια γιορτινή σαλάτα για να εντυπωσιάσετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Matula Giasirani – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
1 μήλο μικρό
1 μαρουλάκι
2 κουτ. σ. σπόρους από ρόδι
8 δαμάσκηνα ξερά απύρηνα
8 βερίκοκα ξερά απύρηνα
4 κουτ. σ. γκράνμπερυς
2 κουτ. σ. σταφίδες ότι έχουμε
2 κουτ. σ. κουκουνάρι
8 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου – προαιρετικά
250 γρ. ανθότυρο
24 κομμάτια γραβιέρα κομμένα σε μικρά καρέ
12 οδοντογλυφίδες
Ελαιόλαδο
Κρέμα βαλσαμικο της αρεσκείας μας
Λίγο χυμό λεμόνι, να ραντίσουμε το μήλο, για να μην μαυρίσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε, κόβουμε το μαρουλάκι, το βάζουμε σε πιατέλα, η το μοιράζουμε σε δύο μικρότερες, αφήνουμε κενό στην μέση σχηματίζοντας ένα στεφάνι, όπου θα βάλουμε το ανθότυρο, κόβουμε στα δύο αφαιρούμε τα κουκούτσια από το μήλο, τα κοτσάνια, και με την φλούδα του, αφού πρώτα το ραντίσουμε με χυμό λεμόνι, το κόβουμε σε λεπτές φέτες, το βάζουμε επάνω στο μαρούλι περιμετρικά, με κενό αναμεσά του ανά δυο φέτες, σχηματίζοντας «πεταλούδες» αλλά και γύρω – γύρω, περιμετρικά της πιατέλας.
Συνεχίζουμε, κόβοντας τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα σε φέτες, τα βάζουμε επάνω στην σαλάτα, σκορπάμε στην επιφάνεια το ρόδι, το κουκουνάρι, τα γκράνμπερυς, και διακοσμούμε με τα φύλλα φασκόμηλο.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Καρφώνουμε τα κομμάτια γραβιέρας, στις δυο άκρες των οδοντογλυφίδων, και τις βάζουμε επάνω στην σαλάτα, γύρω – γύρω.
Τελειώνουμε ραντίζοντας με βαλσάμικο, και σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή από ” Matula Giasirani- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Για δες παρακάτω άλλη μια θαυμάσια συνταγή για μια εξαιρετική σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών
Η Συνταγή είναι από κ. Gkika Eleni– “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
λαχανάκια Βρυξελλών
ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι, το χυμό του
Αλάτι
Πιπέρι
αμύγδαλο φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βυθίζουμε τα λαχανάκια σε νερό με λίγο ξύδι και έπειτα τα ξεπλένουμε καλά. Παράλληλα βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει με αλάτι.
Καθαρίζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών από τα εξωτερικά τους φύλλα και τα πλένω. Τα βράζουμε ολόκληρα σε νερό για 15’ περίπου μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε.
Τα στραγγίζουμε και περιχύνουμε με λαδολέμονο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε ζεστά και προσθέτουμε αμύγδαλο φιλέ.
Η Συνταγή είναι από κ. Gkika Eleni– “Χρυσές Συνταγές”.