Συνταγές
Μιαμ μιαμ τα λατρεύω τα πισια, για τη δουλειά, για όλες τις ώρες
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη :
1 κιλό αλεύρι (βάζουμε μισό σκληρό κ μισό γοχ), 1 φακελάκι ξηρή μαγιά, 2 κσ ελαιόλαδο, 1 κσ ζάχαρη, λίγο αλάτι, 1 κούπα χλιαρό γάλα (κατά τη γνώμη μου κάνει τη ζύμη πιο αφράτη) κ όσο χλιαρό νερό χρειαστεί για να έχουμε 1 ζύμη που κολλάει ελαφρά στα χέρια
Γέμιση :
– Πατάτες (τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τις καθαρίζω, τις λιώνω με το πηρούνι κ τις περνάω από το τηγάνι με φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπέρι, μαϊδανό κ ρίγανη – δε μας αρέσει ο δυόσμος)
– Κοτοτηγανιά (φιλέτο στήθος, κρεμμύδι, πολύχρωμες πιπεριές, θυμάρι, πάπρικα, κάρυ)
– Τυριά : Ανθότυρο κ καπνιστό
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τέλεια ποντιακά πισια με πατάτα, λουκάνικο και τυράκι… αφράτα και λαχταριστά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Chrysi Tresintsi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
Μισό φλυτζάνι χλιαρό γάλα ,μισό φλυτζάνι χλιαρό νερό, ένα φακελάκι ξηρή μαγιά, ένα αυγό, ενάμιση κουταλιά της σούπας ζάχαρη ,ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, δύο κουταλιές της σούπας βιτάμ, λίγο ξύδι,750 γρ αλεύρι
Εκτέλεση:
βάζουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Διαλύουμε μέχρι να βγάλει φούσκες. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα ,το βιτάμ ,το αυγό και το αλάτι. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι.
Η ζύμη να μην είναι πολύ σφιχτή αλλά ελαστική. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί. Σε ένα πιατάκι με λίγο νερό ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι. Βάζουμε τη γέμιση και τα τηγανίζουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Chrysi Tresintsi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”