Συνταγές
Μιάμ μιαμ ! Γεμιστά κρεμμύδια – το τύλιγμα δεν είναι καθόλου δύσκολο.
Με το ξύσμα πορτοκαλιού που περιέχεται στη γέμιση πάει την γεύση τους σε άλλο επίπεδο… Σας τα συνιστούμε να τα δοκιμάσετε.
Η Συνταγή είναι από Georgia Chartomatsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
5-6 μεγάλα κρεμμύδια
350 γραμ. κιμάς
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ρύζι
1 κουταλιά κουκουνάρια 1 ντομάτα
3 κουταλιές μαϊντανός
Λίγη κανέλα
Ξύσμα πορτοκαλιού(περίπου 1/3 κουταλάκι του γλυκού)
Αλάτι πιπέρι
Για την σάλτσα:
Ένα τρίτο ποτήρι ελαιόλαδο,
δύο κουταλιές πελτέ,
ένα κουταλάκι ζάχαρη,
αλάτι πιπέρι, τα ανακατεύουμε με ένα ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση σοτάρουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο προσθέτουμε τον κιμά, το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε ελαφρώς.
Καθαρίζουμε τα μεγάλα κρεμμύδια και κάνουμε εγκοπή σε κάθε κρεμμύδι μέχρι να φτάσουμε μέχρι το κέντρο του.
Ρίχνουμε σε νερό που βράζει τα κρεμμύδια και τα βράζουμε για 12 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε. Με προσοχή αφαιρούμε μια μια κάθε στοιβάδα του κρεμμυδιού και τις συγκεντρώνουμε σε ένα πιάτο. Όσο πλησιάζουμε προς τα μέσα μικραίνουν οι στοιβάδες, οπότε δεν μπορούμε να τις γεμίσουμε όλες.
Είναι εύκολο να τις γεμίσουμε γιατί σχηματίζουν καμπύλη. Παίρνουμε κάθε φύλλο του κρεμμυδιού στο χέρι μας
τοποθετούμε μία κουταλιά του γλυκού γέμιση και τυλίγουμε.
Αραδιάζουμε με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί αρκετά κοντά το ένα στο άλλο.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Georgia Chartomatsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.